Verjaardag

Dit is al mijn 70ste Tijd voor poëzie. Bovendien wordt ik zelf toevallig 70, over een paar weken.

Ik geniet van poëzie en vind het een uitdaging over een gedicht iets te schrijven, wat ook persoonlijk is en verder geen pretenties heeft, onkritisch, ja goedgelovig, is. Tijd nemen voor poëzie is mijn devies. Ik publiceer mijn gedachten over een gedicht elke twee weken op mijn website www.igpoezieb.nl en op mijn facebookpagina. Ook heb ik een mailinglijst. Als je ze via de mail toegestuurd wilt krijgen, stuur mij dan even een mailtje: harrie@igpoezieb.nl. 
Het gedicht van Lucebert is te vinden in een schriftje met de titel KEEL. Dat schriftje is facsimile bijgevoegd in de Unica die door De Bezige Bij in een prachtige doos werden uitgegeven in 2011. Lucebert schreef en tekende het ruim 70 jaar geleden. Met dit gedicht ga ik straks opgetogen mijn 71ste in. Gedichten zijn ook reflectoren. En dan hoop je natuurlijk dat dat gedicht van Lucebert over zichzelf ook een beetje over jou zelf mag gaan.